Seura

Historiaa

Moonlight Divers on 1980 perustettu sukellusseura. Sen perustajina toimi joukko sukeltamisesta ja meriarkeologiasta kiinnostuneita nurmijärveläisiä. Varsinkin alkuaikoina porukka järjesti säännöllisesti leirejä Suomenlahden kohteissa. Muistoja kerääntyi mm. Utön, Vänön sekä Söderskärin retkiltä. Määrällisesti seuran sukellustoiminta keskittyi pitkälti Porkkalan hylkykohteille. Konkareiden kertoman mukaan varsinaisina historian kohokohtina ovat kuitenkin olleet yhteiset Pohjois-Norjaan suuntautuneet leirit.

Vuonna 1981 osa kerholaisista koulutettiin museoviraston toimesta meriarkeologian alkeiskurssilla, joka siivitti seuran yhteistyöhön merimuseon kanssa lähes kymmeneksi vuodeksi. Merimuseon haluamissa kohteissa tehtiin pohjainventaarioita, jotka raportoitiin asiaan kuuluvalla tavalla. Tuona aikana seuralla oli myös paikallisnäkyvyyttä toimintansa kautta. Olli Ahokas muistelee: ” Klaukkalassa järjestettiin aikoinaan harrastemessuja. Meillä oli siellä oma ständi, jossa oli esillä merimuseon lainaamia pohjista löytyneitä esineitä.”

Toiminta nyt

Viimevuosina toiminta on monipuolistunut. Seurassa on tekniikka, valokuvaus ja meriarkeologia jaostot, mutta toiminta ei ole mitenkään niihin rajoittunutta. Tuoreita sukeltajia mahtuu aina mukaan ja useat retket ja sukellluskohteet ovat mahdollisia aivan aloittelijoillekkin. Perinteikkäistä retkistä mainittakoon jokavuotiset ja loppuunmyydyt retket majakoille sekä lukemattomat kaatialan avolouhoksen matkat.

Seura on osallistunut myös Iso-Melkuttimen parannustöihin ja aloitta Project Baseline- projektin kohteessa. Valokuvausjaosto on käynyt säännöllisesti kaukjärvi open kilpailuissa pokkaamaassa viimeisiä sijoja, mutta saanut kehuja asenteesta.

Ilmapiiri seurassa on rento, mutta sukeltamisessa pidetään aina mielessä se, että sukelletaan heikoimman ehdoilla ja peukuttaminen sekä facebookissa että sukelluksilla on aina oikein! Seuran webbisivut ovat kovan kehitystyön alla, sekä foorumeilla keskustelu käy.

Koulutuksen osalta seuramme on harvoja PADI koulutusjärjestön mukaista koulutusta tarjoavista seuroista. Näistä voit lukea lisää Sukelluskoulutus osiosta ja jos vasta harkitset sukeltamista, niin lukaise Minäkö sukeltajaksi? juttu.